dinsdag 3 maart 2009

Een authentiek familierecept: Sweet delight


Ook al vind je Lokum (Turks fruit) in de meeste Turkse supermarkten hier in Rotterdam, toch wacht ik tot ik weer in Istanbul ben. Dan ga ik naar het levendige Sirkeci, waar je in een heel klein winkeltje de meest geweldige lokum kunt vinden: De lokum van HaciBekir. Hacibekir bestaat al sinds 1777 en is daarmee een van de oudste merken ter wereld!

De smaken die verkrijgenbaar zijn bij HaciBekir zijn onder andere: rozen, pistach, hazelnoot, walnoot, amandel, cocos, munt, dadel, gember, koffie, kruidnagel.

De winkel is nog steeds geopend en heeft niets van zijn nostalgische charme verloren. Ernaast hebben ze tevens een kruidenwinkel geopend. De winkel wordt vandaag de dag gerund door de vijfde generatie van de familie HaciBekir. Dit familiebedrijf is een prachtig voorbeeld van de Turkse cultuur waarin familie en traditie een belangrijke rol spelen. Als je in Istanbul bent ga hier dan vooral langs. De winkel ligt op een paar meter van de Egyptische bazaar (kruidenbazaar) verwijderd. Hier is hun website: www.hacibekir.com.tr


Geen opmerkingen:

Een reactie posten