donderdag 19 maart 2009

It's a hell of a walk! Wandelen voor integratie

Liever hij dan ik! Sedat Cakir is wel een heel fanatieke wandelaar. Terwijl ik genoeg heb aan een uurtje wandelen in de ochtend met mijn buurvrouw (zie vorig bericht), gaat Sedat het heel anders aanpakken: wandelen van Amsterdam naar Istanbul! En hij gaat op 25 april 2009 van start. Deze wandelaar heeft natuurlijk wel veel ervaring, maar toch petje af. De totale afstand die Sedat gaat afleggen is ongeveer 2.750 kilometer. Met een gemiddelde loopafstand per dag van 25 kilometer komt het verwachtte aantal loopdagen op ca. 110 dagen, inclusief rustdagen. De landen die worden aangedaan zijn: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Hercegovina, Servië, Bulgarije en Turkije.

Om zoveel mogelijk contacten met de lokale bevolking tot stand te brengen probeert hij onderweg waar mogelijk bij (on)bekenden te logeren. Daarnaast neemt hij een lichtgewicht tentje mee zodat hij (boeren)campings kan aandoen of bij mensen in de tuin kan kamperen. Waar het niet anders kan slaapt hij af en toe in hotels of herbergen.

Het nevendoel van deze wandeltocht is om geld in te zamelen voor de stichting Kinderen met Leukemie te Istanbul. Kijk voor meer informatie over dit project op de website Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı. En als je nou echt gemotiveert bent kun je zelfs meewandelen met Sedat: www.wandelenvoorintegratie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten